250 Bin Staj ve Çırak Mağduruna Müjde! Emeklilikte Yaşa Takılanlar Düzenlemesine Dahil Edilecekler!

250 bin staj ve çıraklık mağduru için sevindirici haber! EYT düzenlemesinde staj ve çıraklık sigortasının da kapsama alınması bekleniyor. Yaklaşık 2 milyon kişi erken emeklilik hakkına kavuşacak!

Staj ve Çıraklık

Kartal’da bir araya gelen 250 bin staj ve çıraklık mağduru EYT düzenlemesinde kendilerine yer verilmemesine tepki göstermişlerdi. Fakat sevindirici bir haber var: Bu mağduriyete son verecek bir düzenleme yolda!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile 5 milyon kişiye erken emeklilik hakkı tanınırken staj ve çıraklık sigortası kapsam dışı bırakılmış ve binlerce mağdur yaratmıştı. Fakat bu mağduriyetin sona ermesi an meselesi. Kademeli emeklilik sistemi staj ve çıraklık mağdurlarını da kucaklayacak.

Sosyal Güvenlik uzmanları kademeli emeklilik düzenlemesi ile staj ve çıraklık sigortasının da düzeltileceğini ve TBMM’de kabul edilmesi halinde bu mağdurların da erken emeklilik hakkına kavuşacağını belirtiyor.

Kademeli emeklilik düzenlemesinin kabulü için geri sayım başladı. Seçim sonrası TBMM genel kurulunda oylanması ve kabul edilmesi beklenen bu düzenlemeyle birlikte staj ve çıraklık mağdurları da dahil olmak üzere yaklaşık 2 milyon vatandaş erken emeklilik hakkına sahip olacak.

Exit mobile version