Deprem Korkusu Yerini Endişelere Bıraktı: Test Başvuruları Düştü

Kahramanmaraş depremi sonrası ilk heyecanla artan deprem dayanıklılık testi başvuruları neden düşüyor? Deprem Korkusu Yerini Endişelere Bıraktı. Prof. Dr. Hasan Yıldırım'ın yorumları ve çözüm önerileri için habere göz atın!

Deprem

Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıcı etkisinin ardından deprem dayanıklılık testi başvurularında yaşanan ilk heyecan dalgası zamanla yerini endişelere ve tereddütlere bıraktı. Şubat ayındaki 4 binlik başvuru sayısı Haziran’dan itibaren düşüşe geçerek 2024 Mart ayında haftada 10’a kadar geriledi. 13 Mart’ta ise sadece bir başvuru yapılması deprem korkusunun yerini belirsizliklere bıraktığını gösteriyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Sorumlusu Sayın Prof. Dr. Hasan Yıldırım başvuru sayısındaki düşüşün nedenlerini apartmanda oturanlar arasındaki fikir ayrılıklarına ve olası olumsuz sonuçlar doğuyor bu da endişeye neden oluyor.

Deprem sonrası ilk tepkiyle harekete geçilse de kalıcı bir bilinç oluşmadığına dikkat çeken Yıldırım bu konuda belediyeler ve devletin iş birliğinin önemini vurguluyor.

Exit mobile version