Eksun Gıda: Ciro 7,1 Milyar TL’ye, Net Kâr %84 Artarak 413 Milyon Liraya Ulaştı!

Eksun Gıda 2023 yılında rekor kırdı! Ciro 7,1 milyar TL'ye, net kâr ise artarak 413 milyon liraya ulaştı.

Eksun Gıda

Türkiye’nin en büyük fabrikaları her yıl düzenli olarak finansal raporlarını yayınlıyor. Bunlardan en etkileyici olanı Konya’da fabrikası bulunan Eksun Gıda. Uzun süredir burada üretim yapan firmayı şehirdeki hemen herkes tanıyor. Eksun Gıda, Ankara Caddesi üzerinde Sinangil Un Fabrikası’nı işletiyor. Ülke ekonomisine değer katan bu fabrika, kapasitesiyle de dikkat çekiyor.

Eksun Gıda 1,8 milyar ihracat cirosuna sahiptir

Eksun Gıda, 2023 yılına ait bağımsız denetimden geçmiş finansal sonuçlarını paylaştı. Bu sonuçlar Türkiye Muhasebe Standartları (TMS) 29 enflasyon muhasebesi ilkelerine göre hazırlandı. Bu kapsamda, Eksun Gıda’nın 2023 yılında toplam satışları 7,1 milyar liraya ulaşırken, ihracat satışları 1,8 milyar lira olarak gerçekleşti.

Yani ihracat toplam satışların %25’ini oluşturdu. Yönetim kurulunda yer alan ve aynı zamanda genel müdür olan Ahmet Demir, şirketin ihracata odaklanmasının, ülke ekonomisine ve iç pazara değer katmanın ne kadar önemli olduğunu fark etmelerinden kaynaklandığını söyledi.

Şirketin net kârı %84 oranında arttı

Demir, Eksun Gıda için hala üretime ve katma değere odaklandıklarını ve geçen yıla kıyasla operasyonel kârlılıklarını artırdıklarını söyledi.

Ancak 2023 yılında yürürlüğe giren yeni TMS 29 enflasyon muhasebesi kuralları, halka arz sonucu artan özkaynaklarımıza kıyasla maliyet odaklı finansal tablolarımız üzerinde etkili oldu.

Eksun Gıda, 2023 yılında bir önceki yıla göre %84 artışla 413 milyon TL net kâr elde etmiştir.

Şirketimizin brüt kâr marjı %19,1, FAVÖK marjı ise %12,5 olarak gerçekleşti. Şirketimiz geçtiğimiz yıl Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) listesinde 66 basamak yükselerek 255. sırada yer aldı. Yüksek üretim kapasitemiz, dağıtım ağımız ve yönetim anlayışımızla 2024 yılında da faaliyetlerimize odaklanmayı hedefliyoruz.

Eksun Gıda bir yılda 413 milyon lira ciro yaptı.

Exit mobile version