Emekli Maaşları Asgari Ücrete Çıkarılsın, Kurban Bayramında 10.000 TL Yardım Yapılsın!

BBP Lideri Destici, emekli maaşlarının asgari ücretle uyumlu hale getirilmesi ve Kurban Bayramında 10.000 TL yardım yapılması için çağrıda bulundu.

Mustafa Destici

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, emekli maaşlarının asgari ücretle uyumlu hale getirilmesi için hükümete çağrıda bulundu.

Konya’da partisinin Ereğli, Halkapınar ve Bozkır ilçe teşkilatlarını ziyaret eden BBP lideri Destici, önce Ereğli’de parti teşkilatını, ardından da 31 Mart seçimlerinde CHP adayı olarak seçimi kazanan ilçe belediye başkanı Ümit Akpınar’ın makamını ziyaret etti.

Temmuz Ayında Yeni Düzenleme Gerekiyor

Destici daha sonra partisinin yerel seçimlerde belediye başkanlığını kazandığı Halkapınar’a geçerek belediye binasını ziyaret etti ve Belediye Başkanı Mehmet Vardar ile makamında görüştü.

Belediye binası önünde konuşan Destici, ilçe halkına doğalgazın ilçeye getirilmesi için elinden geleni yapacağının sözünü verdi. İç ve dış politika konularında da konuşan Destici, düşük emekli maaşları konusunu gündeme getirdi ve Temmuz ayında yeni bir maaş anlaşması yapılması çağrısında bulundu.

Destici şunları söyledi

Geçtiğimiz yıl Temmuz 2023’te emeklilerimize büyük bir haksızlık yapıldı. Memurların ve kamu çalışanlarının maaşları birkaç kat artırılırken, maalesef emeklilerimizin maaşları aynı kaldı. Bir temel maaş kaldırıldı, 7500 lira olan maaş milyonlarca emeklimiz için 7500 lira olarak kaldı.

Bunun doğru olmadığını o zaman da söyledim bugün de söylüyorum en azından bu yıl Temmuz ayında emeklilerimizin mağduriyeti giderilmeli ve emekli maaşı en azından asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır. Emeklilerimize Kurban Bayramında en az 10.000 lira verilmelidir ki emeklilerimiz kurban kesebilsinler” dedi.

Destici, Temmuz ayında memurlara verilecek enflasyon farkı zammının asgari ücretlilere de verilmesini talep etti.

Exit mobile version