Karatay’da Dev Proje: Hz. Mevlana Türbesi Çevresi Yeniden Düzenleniyor!

Karatay'da Hz. Mevlana Türbesi çevresinde 250 bin metrekarelik alanda dev bir dönüşüm projesi başlıyor! 2,5 milyarlık yatırımla bölge yepyeni bir görünüme kavuşacak.

Hz. Mevlana Türbesi

Karatay’da Dev Proje: Hz. Mevlana Türbesi Çevresi Yeniden Düzenleniyor!: Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Karatay’da son 5 yılda yapılan çalışmaları ve Hz. Mevlana Türbesi arkasında gerçekleştirilecek dev projeyi anlattı.

250 Bin Metrekarelik Alan Yenilenecek

Başkan Kılca “Şehrimizin kalbi sayılan Hz. Mevlana türbesinin arkasında toplamda 250 bin metrekarelik bir alanda çok büyük bir dönüşüm projesi uyguluyoruz. Türbe arkasından Ali Ulvi Kurucu Caddesi’ne kadar uzanan bölge için projemizi hazırladık.” dedi.

Projenin Maliyeti 25 Milyar TL

Başkan Kılca, projeye dair heyecan verici detayları bizimle paylaştı: “Karatay Belediyesi olarak, türbenin hemen arkasında yer alan geniş bir alanda, tam 100 bin metrekarelik bir kamulaştırma işlemi gerçekleştirdik. Artık bölgede kamulaştırma oranımız yüzde yüze ulaştı. Bu büyük çabanın bugünkü değeri ise inanılmaz, tam 25 milyar lira.”

Projeden Haberler Yolda

Başkan Kılca, heyecanla ekledi ki, projenin tüm ayrıntıları çok yakında, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’la birlikte herkesle paylaşılacak. Resmi başlangıç için gün sayıyoruz. Bu haber, hepimizi büyük bir merak içinde bıraktı.

Exit mobile version