Konya Gaziantepliler Derneği’nden “Gastronomi Günleri Gaziantep Yemek Şenliği”ne Tepki!

Konya Gaziantepliler Derneği, "Gastronomi Günleri Gaziantep Yemek Şenliği"ni protesto ediyor! Dernek, şenliğin ticari amaçlı ve Konya kültürünü yansıtmadığını savunuyor. Peki yetkililer ne yapacak?

Prof. Dr. Cengiz Akköz

Prof. Dr. Cengiz Akköz, “Gastronomi Günleri Gaziantep Yemek Şenliği” adlı ticari etkinliğe karşı çıktı ve tepki gösterdiğini belirtti. Konya kültürünü yansıtmadığını ve ticari bir amaç güttüğünü iddia ederek Akköz, “Gaziantepliler olarak Konya’daki bu şenliği istemiyoruz ve engellenmesini yetkililerden talep ediyoruz” diye konuştu.

Gayriahlaki ve Kontrolsüz: Gaziantep Adı Yanlış Kullanılıyor!

Konya Karatay’da Yeşil Beyaz Spor Merkezi önünde 17 Nisan’da başlayacak şenlikte Gaziantep adının kullanılmasının doğru olmadığını savunan Akköz, “Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Karatay Belediyesi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nü göreve çağırıyorum.

Bu şenlik tamamen gayrihukuki, adaletsiz ve kontrolsüz. Bu tür sergi ve festivaller yöresel derneklerin de izniyle yapılmalı. Konyalı vatandaşlarımızın nereden geldiği belli olmayan ürünlerin satıldığı bu şenliğe itibar etmemelerini öneriyoruz. Konya Gaziantepliler Derneği olarak bu tür festivallere karşıyız.

Kaliteli ürün satılmıyor. Dışarıdan gelen esnaflar yöremizin kültürünü ve lezzet standardını baltalıyor. Bu festivallere müsaade edilmemesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version