Konya Mitinginde “Çırağa Müjde” Sloganları Cumhurbaşkanı’nı Kızdırdı

Konya'daki bir mitingde, "Çırağa müjde" sloganları atan staj ve çıraklık sigortası mağdurları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisini çekti. Güvenlik kontrollerinde bazı mağdurların alana girişi engellenirken, olaylar sosyal medyada geniş yankı buldu.

Recep Tayip Erdoğan

Konya’da gerçekleşen bir mitingde staj ve çıraklık sigortası mağdurları dikkat çekici bir eyleme imza attı. Güvenlik kontrolleri sırasında bazı mağdurların alana girişine izin verilmezken Antalya’dan gelen bir grup miting sırasında “Çırağa müjde” sloganlarıyla seslerini duyurdu.

Bu durum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkisini çekti. Erdoğan “Arkadaşlar çırağa müjde olmaz kalfaya ustaya müjde olur. Bu tür adımlar yanlış” diyerek mağdurlara seslendi.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Konya Derneği yönetici ve üyelerinin mitinge katılmak üzere alana geldiklerini ancak güvenlik uygulamasında içeri alınmadıklarını belirtti.

Durum karşısında dernek başkanı ve bazı üyelerin gözaltına alındığı ifade edildi. Federasyon bu uygulamayı kabul etmediklerini ve arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep etti.

Gözaltına alınanlar arasında yer alan Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Konya Şube Başkanı İmdat Yürük yaşananları anlattı. Yürük “Kimliklerimizi topladılar GBT sorgulaması yapıyorlar. İçeri alınıp alınmayacağımız henüz belli değil.

Ancak biz ne olursa olsun bu davaya adanmış durumdayız. Rahatsızlık yaratmaya devam edeceğiz. Devletimize bayrağımıza veya ülkemize asla zarar verecek bir eylemde bulunmadık. Haklarımızı demokratik yollarla aramaya devam edeceğiz” dedi.

Exit mobile version