Konya ve Antalya’yı Birleştiren Tüneller: Hem Tasarruf Hem Zaman Kazancı!

Konya ve Antalya'yı birbirine bağlayan Demirkapı ve Alacabel Tünelleri tamamlanıyor! Projeden hem zaman hem de akaryakıt tasarrufu bekleniyor.

Konya Antalya Tüneli

Demirkapı ve Alacabel Tünelleri Konya ve Antalya halkı için büyük önem taşıyor. Demirkapı Tüneli geçen yıl açılmış olsa da eksiklikler nedeniyle defalarca tadilata girmesi vatandaşı canından bezdirdi. Yetkililer eksiklerin yakın zamanda giderileceğini söylese de 16 kilometrelik tek gidiş-tek geliş yol sürücüleri zor durumda bırakıyor.

Konya’dan Antalya’ya giderken Derebucak-Demirkapı Tüneli arasında duble yolun büyük kısmı tamamlanmış olsa da Demirkapı Tüneli-Beydiğin arasındaki 16 kilometrelik yol hala tamamlanmadı. Keskin virajlara sahip bu yol zaman kaybına yol açıyor ve sürücüleri zorluyor. Vatandaş bu bölümün de duble yola çevrilmesini talep ediyor.

Projenin tamamlanmasıyla Konya ve Antalya tünel ve duble yol ile birbirine bağlanmış olacak. Bu sayede Antalya-Konya arasındaki mesafe 30 kilometre kısalacak ve yılda zamandan 30 milyon TL akaryakıttan ise 6.5 milyon TL tasarruf sağlanacak.

Exit mobile version