Konya’da Domuz Gribi Salgını: Aciller Dolup Taştı, Vatandaşlar Perişan!

Konya'da domuz gribi salgını! Aciller hastalarla dolup taştı. Belirtiler neler, korunmak için ne yapmalısınız? Vatandaşlar perişan oldular.

Konya Domuz Gribi Salgını

Konya’da son zamanlarda artan domuz gribi vakaları şehirdeki hastanelerin acillerini tıklım tıklım doldurdu. İftar sonrası kendini acillere atan vatandaşlar yüksek ateş titreme halsizlik ishal ve kırgınlık gibi şikayetlerle adeta çile çekiyor.

Konya’da gerek kamu hastanelerinin gerek tıp fakültelerinin gerekse de özel hastanelerin acillerinde iftar sonrası yoğunluk artıyor. Özellikle çocuklar kronik rahatsızlığı olanlar ve yaşlılar risk grubunda yer alıyor. Hastalığı ağır geçirenlerde tedavi sonrasında bile kulak ağrısı ve halsizlik devam edebiliyor.

Muayene İçin Uzun Süre Bekleniyor

Domuz gribi salgını nedeniyle özel hastanelerin acillerinde de yoğunluk yaşanıyor. Muayene röntgen ve serum ücretli olsa da vatandaşlar şiddetli belirtilerden dolayı özel hastanelere gitmeyi tercih ediyor.

Özel hastanede serum taktırmak için ortalama 2 saat sıra beklenebiliyor. Kamu hastanelerinin acillerinde ise yoğunluk daha da fazla ve muayene için uzun süre beklenmek zorunda kalınıyor.

Hastalığı Atlatmak 20 Günü Bulabiliyor

Acil Servis Doktoru Murat Gedik Konya’da bir virüs salgını olduğunu ve bunun influenzadan kaynaklandığını belirtiyor. Havaların düzensiz geçişi yağış yetersizliği ve sosyal mesafe kuralına uyulmamasının hastalığın yayılmasına neden olduğunu ifade eden Gedik mevsim meyve ve sebzelerinin tüketilmesinin hayati önem taşıdığının altını çiziyor.

Hastalığın kişinin bağışıklık sistemi ve durumuna göre 2 ile 20 gün arasında atlatılabileceğini bağışıklık sistemi düşük olanlarda ise bu sürenin 20 güne kadar çıkabileceğini söylüyor.

Exit mobile version