Konya’da Kar Yağışı Sonrası Sıcaklar Geri Dönüyor!

Kar yağışının ardından Konya'da hava sıcaklıkları yeniden yükseliyor! Mart ayının en sıcak günleri geliyor. Perşembe günü 21 dereceye kadar yükselecek sıcaklıklar Mart ayı rekoru olacak!

Sıcaklık Derecesi

Bu kış mevsimi Türkiye genelinde oldukça sıcaktı. Ocak ve Şubat aylarında bile montla terlemek kaçınılmazdı. Kar yağışına hasret kalanlar için Meteoroloji müjdeli haberi vermiş ve son 3 gün için aralıklarla kar yağışı beklendiğini duyurmuştu.

Uzmanlar yanılmadı ve Konya’da geçtiğimiz gün kent merkezinde aralıklarla kar yağışı görüldü. İlçelerde ise ört oluşturacak kadar kar yağdı. Bu yağışın ardından hava sıcaklığı hissedilir seviyede soğudu.

Uzun süredir yüksek seyreden sıcaklıkların ardından gelen soğuklar vatandaşı şaşırttı. Peki hava sıcaklığı yeniden yükselecek mi?

Meteoroloji’nin 5 günlük tahminlerine göre Konya’da Mart ayının en sıcak günleri yaşanacak. Rekor sıcaklığın ölçüleceği tarih ise 28 Mart Perşembe günü olarak açıklandı. Konya’ya adeta yaz gelecek ve sıcaklıklar 21 dereceye kadar yükselecek. Bu da Mart ayında ölçülen en yüksek sıcaklık olarak kayıtlara geçecek.

Kar yağışının ardından gelen bu sıcaklık artışı şaşırtıcı olsa da Mart ayının ilkbahar mevsiminin başlangıcı olduğunu ve hava sıcaklıklarında dalgalanmalar olabileceğini unutmamak gerekir.

Siz de Konya’da hava sıcaklıklarının nasıl seyredeceğini merak ediyor musunuz?

Yorumlarda düşüncelerinizi paylaşın!

Exit mobile version