Konya’da Mesleki Eğitim Seferberliği Başladı: Gençler Üretimle Buluşuyor

Konya'da mesleki eğitime yeni dönem! Fabrikalar kapılarını gençlere açıyor. Ortaokul son sınıf öğrencileri fabrikaları gezerek üretim tesislerini yakından görecekler. Mesleki eğitime ilgiyi artırmak için atılan bu adım, Türkiye'ye de örnek olacak.

Konya Valisi Vahdettin Özkan

Konya, mesleki eğitim ve üretimin önemini bir kez daha vurgulayarak, “Konya Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yönlendirme İş Birliği Protokolü” ile yeni bir adıma imza attı. Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Sanayi Odası (KSO) ve Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) bu protokolle güçlerini birleştirdi.

Bu heyecan verici gelişme sayesinde, ortaokul son sınıf öğrencileri mesleki eğitimle tanışacak ve lise tercihlerini yaparken KOSB’deki fabrikaları ziyaret ederek, üretimin nasıl yapıldığını bizzat gözlemleme fırsatı bulacaklar.

Konya’da Mesleki Eğitime Yeni Bir Nefes

Konya Valisi Vahdettin Özkan imza töreninde yaptığı konuşmada mesleki eğitimin önemini vurguladı. Hayat boyu öğrenmenin de altını çizen Özkan “Sanayicilerimizin ve Konya Sanayi Odası’nın bu protokole destek vermesi çok önemli. Bu faaliyet aynı zamanda bütün insanlarımızın katkısını ve katılımını gerektiriyor.” dedi.

Mesleki Eğitime Eski İtibarını Kazandırmak

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen ise Konya’nın Türkiye’nin güçlü sanayi şehirlerinden biri olduğunu ve en büyük probleminin insan kaynağı sorunu olduğunu dile getirdi. Büyükeğen “Ülkenin geleceğini inşa eden gençler yetiştirmeliyiz.

Bunun yolu da mesleki eğitime eski itibarını yeniden kazandırmaktan ve gençlerimizi meslek liselerine yönlendirmekten geçiyor.” şeklinde konuştu.

Konya OSB: Bir Mesleki Eğitim Kampüsü

Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü de Konya OSB’nin son 10 yılda mesleki eğitim alt yapısına 380 milyon liralık yatırım yaptığını ve bölgeyi bir mesleki eğitim kampüsü haline getirdiklerini söyledi.

Kütükcü “Gençlerimizi mesleki eğitime özendirmek üretime eli değen gençler yetiştirmek amacıyla başlattığımız bu proje kapsamında ortaokul son sınıf öğrencilerimiz Konya Organize Sanayi Bölgemizdeki fabrikaları yerinde görecekler.” dedi.

Konya Sanayisini Geleceğe Taşıyacak Gençler

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ise Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime ve mesleki eğitime verdiği destekler hakkında bilgiler verdi. Uzbaş “Konyamız sanayi tarım ve turizm şehri. Sanayimizin bugünlerini biz destekliyoruz ama ilerlemesini bugünün öğrencileri geleceğin sanayicileri olan gençlerimiz sağlayacak.” dedi.

Öğrenciler Üretimle Buluşuyor

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de “Konya Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yönlendirme İş birliği Protokolü ile orta okul son sınıf öğrencilerimizin lise tercihi yaparken ilgi ve yeteneklerini göz önünde bulundurmaları meslek liselerine bu noktada yaklaşmalarına katkı sunacaktır.” dedi.

Exit mobile version