Konya’da Mevsimler Altüst Oldu! Kuraklık Kapıda, Hava Sıcaklıkları Düşecek!

Konya'da mevsimler altüst oldu! Nisan ayında kış mı bahar mı belli değil. Kuraklık kapıda, hava sıcaklıkları düşecek.

Fırtına

Türkiye’de mevsimler adeta şaşkınlık yarattı. Nisan ayında olması gereken bahar yerine Konya’da kimi zaman yaz gibi sıcaklar kimi zaman ise kış gibi soğuklar yaşanıyor. Bu durum kuraklık riskini de beraberinde getiriyor.

Nisan Ayında Kış mı Bahar mı?

Eskiden Nisan ayının gelmesiyle birlikte baharın coşkusu yaşanırken şimdilerde havada ne olduğunu kestirmek güçleşiyor. Konya’da da bu durum aynen yaşanıyor. Kış mevsimi boyunca beklenmedik şekilde yüksek seyreden hava sıcaklıkları Ocak ayında bile 20 dereceyi görmeye varmıştı.

Yağışların da yetersiz kalmasıyla birlikte Konya’da kuraklık tehlikesi baş göstermeye başladı. Nisan ayının sonuna yaklaşırken hala yeterli bir bahar yağışı gerçekleşmedi.

Kaloriferler Tekrar Yanacak!

Konya’da son günlerde yükselen hava sıcaklıkları nedeniyle vatandaşlar kaloriferleri kapatmıştı. Fakat yeni tahminler herkesi şaşırttı. Meteoroloji raporlarına göre Konya’da hava sıcaklığı 3 Mayıs Cuma günü itibarıyla gündüz 16 gece ise 10 dereceye kadar düşecek.

Bu ani düşüşle birlikte vatandaşın kaloriferleri tekrar yakması bekleniyor.

Mayıs Ayında Yağmur Umutları

Uzmanların tahminlerine göre ise Mayıs ayı boyunca aralıklarla yağışlar gerçekleşecek. Bu durum kuraklık riskini bir nebze olsun azaltabilir.

Exit mobile version