Konya’da Seçim Hazırlıkları Tamam: 1 Milyon 649 Bin 704 Seçmen Oy Kullanacak!

Konya'da 31 Mart Seçimleri için tüm hazırlıklar tamam! 1 Milyon 649 Bin 704 seçmen oy kullanacak. Vali Özkan'dan seçim güvenliği, suç ve suçlularla mücadele ve göçmenlerle ilgili son durum hakkında bilgiler.

Konya Valisi Vahdettin Özkan

Konya Valisi Vahdettin Özkan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. 1 milyon 649 bin 704 seçmenin 5 bin 365ıkta oy kullanacağını belirtti ve seçimlerde 8 bin 763 personelin görev alacağını söyledi.

Huzurlu Şehir Konya’da Seçim Güvenliği Ön Planda

Konya’nın huzurlu bir şehir olduğunu vurgulayan Özkan bu huzurun korunması için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını ifade etti. Herhangi bir olumsuzluğa izin vermeyeceklerini belirten Özkan tüm vatandaşları huzur içinde oy kullanmaya davet etti.

Suç ve Suçlularla Mücadele

Son 9 ayda Konya’da suç ve suçlularla mücadelede önemli başarılara imza atıldığını kaydeden Özkan aydınlatma oranlarının yüksek olduğunu ve birçok suçlunun yakalandığını söyledi. Narkotik ekiplerinin de yoğun çalışmalarla uyuşturucu ticaretinin önüne geçtiğini belirtti.

Göçmenlerle İlgili Son Durum

Konya’da 142 bin 408 göçmenin yaşadığını belirten Özkan 2023 yılında 1827 ve 2024’ün ilk 2 ayında ise 117 düzensiz göçmenin yakalandığını söyledi. Göçmen kaçakçılığı ve organ ticareti ile mücadelede de önemli operasyonlar yapıldığını kaydeden Özkan bu konudaki çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Exit mobile version