Konya’daki Uçak Kazasında Şehit Düşen Kahraman, Aydın’da Ebediyete Uğurlandı

Konya'da yaşanan uçak kazasında şehit olan Uzman Çavuş Ercan Güven, Aydın'da düzenlenen duygusal törenle son yolculuğuna uğurlandı. Vatan için canını feda eden kahraman, hüzün ve gururla anıldı.

Şehit Uzman Çavuş Ercan Güven

Konya’da Askeri Eğitim Uçağının Kazasında Şehit Olan Uzman Çavuş Ercan Güven Aydın’da Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçakla Çıldır Havalimanı’na getirilen 36 yaşındaki Uzman Çavuş Ercan Güven’in cenazesi duygusal anlar yaşanarak karşılandı. Şehidin eşi Cansu Güven “Çocuğumun bayramlığını almıştın” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehidin cenazesi evinde helallik alındıktan sonra Girne Mahallesi’ndeki Yavuz Sultan Selim Camisi’ne taşındı ve burada İl Müftüsü Hasan Güneş’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Kemer Mezarlığı’ndaki şehitliğe defnedildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Aydın Valisi Yakup Canbolat siyasi parti temsilcileri askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. 3. Ana Jet Üssü’nde yaşanan trajik kazada düşen askeri eğitim uçağının pilotu kurtulmuş uçağın düştüğü noktada iş makinesi kullanan Uzman Çavuş Ercan Güven şehit olmuş ve bir askeri personel yaralanmıştı.

Bu acı olay Konya ve Aydın başta olmak üzere tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Şehit Uzman Çavuş Ercan Güven’in hikayesi vatan savunmasının ne denli büyük fedakarlıklar gerektirdiğinin bir kez daha altını çizdi.

Exit mobile version