Konya’ya Kar Ne Zaman Yağacak? Son Tahmin Belli Oldu!

Konya'da kar yağışı ne zaman? Son tahminler belli oldu! 8 Mart'ta kar yağacak mı? Meteoroloji uzmanları ne diyor? Detayları aşağıda anlattık!

Kar Sokaklarda Yağıyor

Konya’da bu kış mevsimi oldukça farklı seyrediyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve kar yağışının gecikmesi vatandaşı meraklandırıyor.

Nisan ayına yaklaşmamıza rağmen kar yağışı bekleyen Konya’da son tahminler sevinç yarattı. Meteoroloji uzmanlarına göre 8 Mart 2024 Cuma günü gece saatlerinde merkezde karla karışık yağmur yüksek kesimlerde ise kar yağışı bekleniyor.

Uzmanlar Neden Yanıldı?

Bu kış mevsimi boyunca birçok tahmin tutmadı ve vatandaşlar meteoroloji uzmanlarına tepki gösterdi. Uzmanlar ise anlık hava değişimlerinin tahminleri zorlaştırdığını kar beklenirken yağmur yağabildiğini söylüyor.

8 Mart’ta Kar Yağacak mı?

Son tahminlere göre 8 Mart Cuma günü Konya’da kar yağışı bekleniyor. Gece saatlerinde hava sıcaklığının düşmesiyle merkezde karla karışık yağmur yüksek kesimlerde ise kar yağışı öngörülüyor.

Vatandaş Bu Tahmini Nasıl Karşıladı?

Uzun süredir kar yağışı bekleyen Konya’da vatandaşlar bu tahmini sevinçle karşıladı. 8 Mart’ta kar yağışının gerçekleşmesi umut ediliyor.

Exit mobile version