Konya’ya Yaz Havası Geldi! Cuma’dan İtibaren Toz Bulutları Bekleniyor, Yağmur Bereket Getirecek!

Konya'da sıcaklıklar yükseliyor! Cuma'dan itibaren toz bulutları bekleniyor. Yağmurla birlikte toprağa doğal gübre yağacak!

Yaz ve Yağmurlu Hava Görseli

Son günlerde Türkiye’deki hava durumunu yakından takip ediyoruz ve biraz inişli çıkışlı bir seyir izliyor! Son günlerde serin günler geçiren Konya’da sıcaklıklar yükseldi. Konya bugün ve yarın yazdan kalma bir havanın tadını çıkaracak. Peki ya haftanın geri kalanında ne olacak? İşte bunu herkes tahmin edebilir!
İyi haber şu ki, Konya ve Türkiye geneli aynı uzman tahminlerini paylaşıyor. Yani bu işte hep beraberiz!

Cuma günü toz yüklü bulutların gelmesi beklendiğinden hava gözlemcileri yüksek alarmda.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar son hava tahminlerini bizlerle paylaştı. Yarından itibaren Arabistan ve Kuzey Afrika’dan Türkiye’ye toz taşınacağını söyledi. Cuma günü tüm Türkiye’yi kaplaması beklenen toz bulutlarının aslında faydalı olduğu ortaya çıktı.

Yağmur Toprağa Düşerse Bereketli Bir Sezon Yaşanacak

Çünkü doğrudan toprağa enjekte ediliyor. Çöl tozu dediğiniz şey zaten doğanın gübresi! Biz bunlara ‘katmanlı silikat’ diyoruz. Bu katmanlarda her türlü besin maddesi var. Demirden magnezyuma kadar her şey mevcut. Yağmurla birlikte toprağa inerse verimli bir yıl geçiririz” dedi gülümseyerek.

Bu Konya Ovası için Gerçekten Çok Önemli!

Bu hafta sonu beklenen yağmurla birlikte Konya Ovası’na gökten doğal gübre yağacak. Araçların üzerinde biraz çamurlu bir iz bıraksa da bu yağmurların tarımsal faaliyetler için gerçekten önemli olduğu söylendi.

Exit mobile version