Son Dakika: 2. El Araç Piyasasında Son Durum! Fiyatlar Düşüşü Durdu mu?

2. El araç fiyatlarındaki düşüş sona erdi! Ocak ayında fiyatlar sabit kaldı. Sıfır kilometre araç tedarik sorunu endişesi 2. el piyasasını nasıl etkileyecek? Uzmanlardan yorumlar ve son dakika gelişmeleri aşağıda açıkladık!

Araba Teslim Alma

2023’ün son çeyreğinde başlayan 2. el araç fiyatlarındaki düşüş sona erdi. Ocak 2024’te fiyatlar bir önceki aya göre sabit kaldı. Bireysel satıcılar fiyatlarda indirim yapmaya devam ederken kurumsal satıcılarda ise artışlar gözlemleniyor. Tüm bu gelişmelerin ışığında satışta kalma süreleri de uzamaya başladı.

Sıfır Kilometre Endişesi:

Salgın döneminde ve 2023’ün başlarında yaşanan sıfır kilometre araç tedarik sorununun Kızıldeniz’in kapanması nedeniyle tekrar yaşanabileceği endişesi sektörde hakim. Bu durum gerçekleşirse sıfır araç bulma sıkıntısı 2. el otomobillere olan talebi ve yatırım amaçlı alımları artırabilir.

Aralık Ayı Dipti Sıfır Km Etkisi Bekleniyor:

Sektörün önde gelen firmalarından edinilen bilgilere göre aralık ayında dip seviyeleri gören 2. el araç fiyatları sıfır kilometre araç fiyatlarındaki artışın 2. ele de yansıyacağı beklentisiyle yükselişe geçti. 2. el otomobil bayileri stoklarını artırırken yakın zamanda piyasada bir canlanma öngörülüyor.

Kredi Talepleri Değişiyor:

Son dönemde araç fiyatlarının ve takasa gelen araç sayısının arttığını belirten sektör yetkilileri kredi regülasyonlarındaki kısıtlamalar nedeniyle bireysel müşterilerden ziyade tüzel müşterilerin ve şahıs firmalarının kredi taleplerinin arttığını ve alımlarını hızlandırdıklarını da eklediler.

Exit mobile version