Şubat 2024’te Zamlı Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatırılacak? İşte Detaylar!

Şubat 2024'te zamlı evde bakım maaşı ödemeleri başlıyor! 7608 TL'ye yükselen maaşlar için tarihler ve detaylar burada. Hemen sorgulayın!

Emekli Parası

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için evde bakım maaşı ödemelerini sürdürüyor. Bu ödemeler evde bakıma muhtaç yaşlı hasta veya engelli bireylere bakan aileler için büyük bir maddi destek sağlıyor.

Ocak 2024’te memur maaşlarına yapılan zamlar evde bakım maaşlarını da etkiledi. Peki zamlı evde bakım maaşları ne zaman yatacak?

Şubat 2024 Zamlı Evde Bakım Maaşı Ödeme Tarihleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şubat 2024 ayı evde bakım maaşı ödemelerinin 15 Şubat‘ta başlayacağını ve ay sonuna kadar devam edeceğini açıkladı.

Zamlı Evde Bakım Maaşı Miktarı

2024 yılı zammı ile birlikte evde bakım maaşı miktarı 5098 TL’den 7608 TL’ye yükseldi. Bu artış evde bakım hizmeti veren ailelerin maddi yükünü hafifletmiş oldu.

Evde Bakım Maaşı Alma Şartları

Evde bakım maaşı alabilmek için bakıma muhtaç kişinin tam teşekküllü bir hastaneden alınmış sağlık raporuna ve hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olmasına ihtiyaç var. Bu şartları sağlayan aileler başvurularını ilgili vakıflar veya e-Devlet üzerinden yapabilirler.

E-Devlet Üzerinden Evde Bakım Maaşı Sorgulama

Evde bakım maaşı ödeme tarihlerini öğrenmek isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden sorgulama yapabilirler.

Exit mobile version